Omistajansa näköinen piha

Kasvit kannattaa valita paitsi pihan ominaisuuksien, myös pihan omistajan tarpeiden ja toiveiden mukaan.
Toiset haluavat puuhailla kasvien parissa enemmän kun taas toiset kaipaavat helppohoitoista ja yksinkertaista pihaa.

Viheristutukset ovat pihan kauneimpia kulmakiviä!

Kun pihasuunnitelma on laadittu ja pohja muokattu halutun lopputuloksen mukaisesti, on viherrakentamisen vuoro. Nurmikko ja istutukset ovat pihan katseenkiinnittäjiä ja siksi on tärkeää pohtia muun muassa seuraavia kysymyksiä:

  • Kuinka paljon nurmikon hoitoon ollaan valmiita käyttämään arjessa aikaa?
  • Mikä istutus kannattaa sijoittaa minnekin eli millainen valon määrä ja suunta on mihinkin aikaan päivästä? Entä millainen maaperä ja sen kosteus on missäkin kohdassa pihaa?
  • Tarvitseeko poistaa pensaita tai kaataa puita?

Pihasuunnittelu toteutetaan aina asukkaan ja maaperän mukaan

Pihan tulee aina olla omistajansa näköinen. Siksi kasvit kannattaa valita paitsi pihan ominaisuuksien, myös pihan omistajan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Toiset haluavat puuhailla kasvien parissa enemmän kun taas toiset kaipaavat helppohoitoista ja yksinkertaista pihaa. Me ammattilaisina olemme mielellämme apunasi, kun valitset juuri sinulle ja sinun makuusi sopivia viheristutuksia.

Yritysten kohdalla tulee huomioida sekä työntekijöiden viihtyvyys kuin asiakkaidenkin merkitys – piha on usein ensimmäinen asia, jonka asiakkaat näkevät, joten tähän ensivaikutelmaan kannattaa panostaa tietoisesti ja huolellisesti. Haluat julkisivusta sitten näyttävän runsaan tai pelkistetyn tyylikkään, olemme miellämme avuksi ja autamme kaikissa viherrakentamisen valinnoissa!

Piharakentamista ympäri vuoden

Optimaalisin ajankohta piharakentamiselle on kevät. Projektin suunnittelu kannattaa tosin aloittaa jo hyvissä ajoin syksyllä tai talvella, jotta kevään koittaessa saadaan varsinaiset piharakennustyöt käyntiin, kun lumet ovat sulaneet! Myös syksyllä ja talvella on mahdollista uudistaa piha pohjia myöten (jos säät sallivat).